Zoekertje_logeergezin

Je tijd delen, verrijkt je leven.

 

www.pleegzorgvbb.be

 

 

Van een holebigezin uit het Leuvense, gekend met het holebihuis kregen we de vraag naar weekend -en vakantieopvang voor twee vier- en zesjarige jongens met autisme met een normale begaafdheid.

 

De twee mama’s staan er alleen voor en hun netwerk kan niet meer voldoende helpen om hen af en toe een adempauze te geven.

 

De mama’s zouden het fijn vinden als de jongens samen bij één logeergezin of ze apart bij twee logeergezinnen terecht kunnen om af en toe een weekend van zaterdag- tot zondagnamiddag en af en toe enkele dagen tijdens de vakantie opgevangen kunnen

worden, zodat zij weer op adem kunnen komen om er nadien weer tegenaan te kunnen.

 

De jongens hebben autisme maar zijn volledig normaal begaafd. Dit wil zeggen dat er wel aanpassingen nodig zijn naar voorspelbaarheid en structuur toe en het aanbieden van rustmomenten doorheen de dag. Ze maken gemakkelijk contact met anderen en kunnen zich uitdrukken.

 

Ze houden van de natuur, van dieren, van gezelschapsspelen, van sport, maar ook van techniek en voertuigen.

 

Deze opvang gebeurt onder begeleiding van onze dienst van pleegzorg. De thuisbegeleidster van het gezin zal extra uitleg geven over hun autisme en wat hierbij komt kijken. Ieder kind met autisme is anders.

 

Het logeergezin kan bestaan uit een alleenstaande man of vrouw of een koppel met of zonder kinderen.

 

Indien je tijd en interesse hebt om één van deze jongens of beide af en toe een weekend en deels tijdens vakanties op te vangen en hen een leuke tijd te bezorgen, gelieve dan contact op te nemen met Evita per telefoon 016/35 94 77 of mail naar

evita.moerenhout@pleegzorgvbb.be

 

Hopelijk tot gauw!