Wandelen

Wandelingen worden er al lang georganiseerd door Labyrint. Vrouwen gaan graag in groep wandelen en nadien houden we een gezellige babbel op café en/of gaan we iets eten.

 

De afstanden variëren, van zo’n 8 km tot 15 km.

 

In 2012 slaagden we erin om een samenwerkingsinitiatief tot stand te brengen met 3 andere lesbienneorganisaties uit Vlaanderen.

Ongeveer om de 3 maanden gaat Labyrint samen wandelen met De Madam (Hasselt), met HALLElesbienne en met de Antwerpse wandelgroep Vrouwen die van Vrouwen houden.

Zo ontstonden de ‘verzusteringswandelingen’ die telkens een grote opkomst kennen. Vrouwen van over gans Vlaanderen (en soms ook enkele vanuit Nederland) komen samen wandelen en zo ontstaan er fijne contacten en nieuwe vriendschappen.

 

We slaan zo ook bruggen tussen Vlaamse steden en provincies, en dit stimuleert ons misschien wel tot meer.

 

De data voor de volgende verzusteringswandelingen in 2017 zijn:

 

· Zon 11/06 in Limburg georganiseerd door De Madam in Hasselt: +/- 8 km

· Zon 24/09 in Vlaams-Brabant georganiseerd door Labyrint : +/- 12 km

· Zon 3/12 in de provincie Antwerpen georganiseerd door de Wandelgroep vrouwen die van vrouwen houden: +/- 12 km

 

 

*********

 

11/6/2017: Verzusteringswandeling in Borgloon – 13u30

Vertrekpunt : Grootloonstraat 100 te 3840 Groot-Loon (Borgloon)

 

Deze wandeling ligt in een mooi hoekje van Haspengouw en werd verkozen als de mooiste wandeling van Vlaanderen. De ongelijke strijd tussen de bewoners en de krachten van de natuur resulteerde in een golvend landschap met beboste heuveltoppen, akkers en uitgestrekte hoogstamboomgaarden. Hierdoor noemt men Grootloon weleens het Toscane van het Noorden!

Tijdens de wandeling kom je voorbij kunstwerken, die je op een andere manier naar het landschap laten kijken. Ze werden geplaatst door het Kunstencentrum Z33 i.s.m. de stad Borgloon. Eén daarvan is het doorkijkkerkje, dat bestaat uit gestapelde lagen staalplaat in de vorm van de kerk van Loon. De speciale bouw van de constructie maakt het kerkje aanwezig, maar ook afwezig in het landschap.

 

Na de wandeling is gelegenheid om iets te drinken of/en te eten op de Grote Markt van de historische stad Borgloon.

Vertrekpunt: Sint-Servatiuskerk Groot-Loon

Adres : Grootloonstraat 100 te 3840 Borgloon

Vertrekuur: stipt om 13u30.

Afstand: +/- 8 km

Deelname: € 2,50 (verzekering).

 

Organisatie: Suzanne Peters (GSM: 0499 331 374) voor vzw De Madam ism: Labyrint, Antwerpse wandelgroep en HalleLesbienne.

Labyrint vzw - Diestsesteenweg 24 - 3010 Kessel-Lo - info@labyrint-vzw.be - gsm: 0487 36 21 13 - rek.nr. BE18 0012 6967 8365