Wandelen

Wandelingen worden er al lang georganiseerd door Labyrint. Vrouwen gaan graag in groep wandelen en nadien houden we een gezellige babbel op café en/of gaan we iets eten.

De afstanden variëren, van zo’n 8 km tot 15 km.

 

In 2012 slaagden we erin om een samenwerkingsinitiatief tot stand te brengen met 3 andere lesbienneorganisaties uit Vlaanderen.

 

Ongeveer om de 3 maanden gaat Labyrint samen wandelen met De Madam (Hasselt), met HALLElesbienne en met de Antwerpse wandelgroep Vrouwen die van Vrouwen houden.

Zo ontstonden de ‘verzusteringswandelingen’ (nu Walk4women, (de 4 staat voor de 4 verenigingen) die telkens een grote opkomst kennen. Vrouwen van over gans Vlaanderen (en soms ook enkele vanuit Nederland) komen samen wandelen en zo ontstaan er fijne contacten en nieuwe vriendschappen.

We slaan zo ook bruggen tussen Vlaamse steden en provincies, en dit stimuleert ons misschien wel tot meer.

 

 

Wanneer gaat Walk4women dit jaar door?

 

 

  • 24 juni door Antwerpen (wandelgroep voor vrouwen die van vrouwen houden) – 12 tot 14 km

 

  • 28 okt door Labyrint - +/- 12 km

 

  • 9 dec door De Madam Limburg – 8 km

Wandelingen georganiseerd en gemeld door onze zusterorganisaties:

 

 

 

Zondag 20 mei 2018: WAVVH wandelingen voor vrouwen die van vrouwen houden

Zoom wandeling (Bergen-op-zoom)

 

Als zoveel wandelpaden elkaar hier kruisen moet de streek wel uniek zijn. Ons pad voert niet naar De Hoek van Holland of Nice maar wel langs de voormalige landgoederen Zoomland, Lievensberg en Groot Molenbeek en door het Markiezaat van Bergen op Zoom.

 

We wandelen door naald- en loofbossen met prachtige beukenlanen, langs zandverstuivingen, door heidegebied, langs meren en vennen, door een beekdal,... Kortom te veel om op te noemen.

 

Een prachtige wandeling die je zeker niet mag missen! We verwachten jullie stipt om 13u00 aan de jeugdherberg van Bergen-op-Zoom, Boslustweg 1 (Bergen-Op-Zoom).

 

Wegbeschrijving : Vanuit Antwerpen neem je de A12 richting Bergen-Op-Zoom. Op het knooppunt Markiezaat volg je de A58/E312 richting Bergen-Op-Zoom. Neem na 7,3km afslag 29 richting Bergen-Op-Zoom-Zuid. Ga na 250m linksaf de Huijbergsebaan op richting Huijbergen; na 1,3km linksaf de Molenzichtweg. Neem dan de eerste weg links Boslustweg. Op het einde van de weg kom je aan de jeugdherberg.

 

Deelname in de kosten 2€

 

Info : Rita Verelst tel 03-658 79 02 of GSM 0495-68 64 23

 

 

****

 

 

Zondag 20 mei 2018: Wandeling Hallelesbienne

14:00 RINGMUSWANDELING in Galmaarden (met Conny en Krista) ± 9 km

 

Op het hoogste punt van deze wandeling is het de moeite om even om te kijken en rustig te genieten van het prachtige Pajotse landschap. Tussen de akkers en langs aardewegen staan veel boerderijen. De hagen links en rechts zijn ideale schuilplaatsen voor de huis- en ringmus. Met een beetje geluk kan men ook de geelgors, rietgors, kneu, groenling, vink, patrijs of steenuil spotten.

 

Trefpunt wandeling 13:45 uur. Omdat de markt in Galmaarden afgesloten zal zijn door de kermis is het best om via Tollembeek langs de Hollestraat naar het trefpunt in de Avondvrede 83, 1570 Galmaarden te komen om daar dan te parkeren.

 

Goede wandelschoenen voorzien. Bijdrage in de onkosten: 1 euro.

Trefpunt eindstop ± 17:30 = gezellig samenzijn, drankje en hapje mogelijk in het uitstekende "Frietkotmysterie", Kapellestraat 20, 1570 Galmaarden. Bij de start van de wandeling zeggen of je mee wil gaan eten.

 

 

****

 

Zondag 24 juni 2018: Walk4women

Heidewandeling (Kalmthout) (14km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Kalmthoutse heide is één van de mooiste natuurgebieden van ons land. De heidevlaktes, de prachtige vennen en de landduinen spreken tot ieders verbeelding. We wandelen langs het Putse Moer, de Hazenduinen, de Paalberg, de Vossenmeren en de Kambusduinen waar aan het begin van de 20ste eeuw nog een herberg stond.

We verwachten jullie stipt om 13u00 op de parking van het Natuur-educatief Centrum De Vroente, Putsesteenweg 129 te Kalmthout. Halfweg is een rust- en drinkpauze voorzien.

Wegbeschrijving : vanuit Antwerpen neem je de snelweg richting Bergen-op-Zoom. Verlaat de snelweg aan afrit Stabroek. Rij richting Stabroek, rij door het dorp en vervolg je weg tot aan de Ertbrandstraat. Kruis deze straat (richting Kalmthout) en vervolg in de Klinkaardstraat die overgaat in de Putsesteenweg. Let dan op de pijltjes ‘De Vroente’.

 

Info : Rita Verelst tel 03-658 79 02 of GSM 0495-68 64 23

Deelname in de kosten 2€

Organisatie Wandelgroep vrouwen die van vrouwen houden (Antwerpen)