Wandelen

Wandelingen worden er al lang georganiseerd door Labyrint. Vrouwen gaan graag in groep wandelen en nadien houden we een gezellige babbel op café en/of gaan we iets eten.

De afstanden variëren, van zo’n 8 km tot 15 km.

 

In 2012 slaagden we erin om een samenwerkingsinitiatief tot stand te brengen met 3 andere lesbienneorganisaties uit Vlaanderen.

 

Ongeveer om de 3 maanden gaat Labyrint samen wandelen met De Madam (Hasselt), met HALLElesbienne en met de Antwerpse wandelgroep Vrouwen die van Vrouwen houden.

Zo ontstonden de ‘verzusteringswandelingen’ (nu Walk4women, (de 4 staat voor de 4 verenigingen) die telkens een grote opkomst kennen. Vrouwen van over gans Vlaanderen (en soms ook enkele vanuit Nederland) komen samen wandelen en zo ontstaan er fijne contacten en nieuwe vriendschappen.

We slaan zo ook bruggen tussen Vlaamse steden en provincies, en dit stimuleert ons misschien wel tot meer.

 

 

Wanneer gaat Walk4women dit jaar nog door?

 

  • 28 okt door Labyrint: zie onderaan

 

  • 9 dec door De Madam Limburg – 8 km

 

*****

 

Zondag 28 oktober: Walk4woman in het Mollendaalbos in Bierbeek

 

Als je de herfst op haar kleurrijkst wil zien dan moet je zeker het Mollendaalbos bezoeken, het mooiste gedeelte vh Meerdaalwoud dat bekend staat om zijn eeuwenoude eiken. Laat je verrassen door bijzondere boomsculpturen (van kunstenaar Ad Wouters) die we langs onze weg zullen tegenkomen.De omgeving van Bierbeek met haar veldwegen en golvende vergezichten zal je zeker bekoren.

Deze wandeling bestaat voornamelijk uit vlakke aarde wegen (niet moeilijk dus).

 

Aantal km: 13 maar halverwege nemen we een lange pauze in het bos.

! Labyrint trakteert op een vieruurtje omwille van haar 30 jarig bestaan.

 

Na de wandeling is er de mogelijkheid om iets te gaan drinken/eten in Brasserie 500 (Naamsesteenweg 500 in Oud-Heverlee). Supporters zijn ook hier welkom!

 

Vertrekuur: 13u

 

Afspreekplaats: parking cultureel centrum de borre, speelpleinstraat 10 in Bierbeek (hier ook bushalte – vanuit station Leuven)

 

! Honden graag aan de leiband

Leden van Labyrint: gratis

Niet-leden: € 2

 

*******

 

Walk4Women – zondag 9 december 2018 in ZAMMELEN

Organisatie: Suzanne voor vzw De Madam

 

 

In het agrarische Zuid-Limburg, in de buurt van de scheiding tussen Droog- en Vochtig-Haspengouw, ligt boven op een helling een piepklein kerkdorpje, Zammelen, omgeven door een waardevol stukje natuur. Hier in de vallei van de Mombeek ligt een gebied dat je op elk tijdstip van het jaar verbaast met zijn buitengewoon rijke en bijzonder gevarieerde natuur. Het natuurgebied draagt dezelfde naam als het dorpje boven op de helling: Zammelen. Hier kan je het mooiste zien wat de Mombeek in petto heeft: een prachtige variatie aan poelen, hoogstamboomgaarden, helling- en moerasbosjes in de omgeving van de kronkelende Mombeek. Een beboste kloof is de oude (fruit-)spoorweg van Tongeren naar Sint-Truiden die nu als fietspad fungeert.

 

Het natuurgebied is het hele jaar door toegankelijk. Veel veldwegen op de wandeling liggen er dikwijls heel modderig en glibberig bij, dus stevige wandelschoenen of laarzen zijn aanbevolen.

 

De paden zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Afstand: +/- 8 km - Deelname: € 2,50 (verzekering).

 

Start stipt om 13u30: Kerk van Zammelen, Sint-Amandusstraat 5 B, 3720 Zammelen.