Wandelen

Wandelingen worden er al lang georganiseerd door Labyrint. Vrouwen gaan graag in groep wandelen en nadien houden we een gezellige babbel op café en/of gaan we iets eten.

De afstanden variëren, van zo’n 8 km tot 15 km.

 

In 2012 slaagden we erin om een samenwerkingsinitiatief tot stand te brengen met 3 andere lesbienneorganisaties uit Vlaanderen.

Ongeveer om de 3 maanden gaat Labyrint samen wandelen met De Madam (Hasselt), met HALLElesbienne en met de Antwerpse wandelgroep Vrouwen die van Vrouwen houden.

Zo ontstonden de ‘verzusteringswandelingen’ (nu Walk4women) die telkens een grote opkomst kennen. Vrouwen van over gans Vlaanderen (en soms ook enkele vanuit Nederland) komen samen wandelen en zo ontstaan er fijne contacten en nieuwe vriendschappen.

We slaan zo ook bruggen tussen Vlaamse steden en provincies, en dit stimuleert ons misschien wel tot meer.

 

Wandelingen georganiseerd en gemeld door onze zusterorganisaties:

 

 

Zondag 18 maart 2018: 14:00u MERENDREE/VINDERHOUTE (bij Gent)

Wandeling in de Oude Kalevallei

 

7 à 15 km

Avontuurlijk wandelen langs de kastelendorpen Merendree en Vinderhoute.

Knotwilgenrijen, de meanderende Oude Kalebeek en en lieflijke hoevetjes vormen samen een van de best bewaarde natuurgebieden van het Meetjesland.

Ontdek een landschappelijk pareltje op een boogscheut van Gent.

Start wandeling aan de Sint-Radegundiskerk,

Merendreedorp 22, 9850 Merendree-Nevele.

Mogelijkheden: lus 1 van 7km vanuit Merendree en lus 2 van 8km die erop aansluit en richting Vinderhoute gaat. Stevige stappers combineren de twee wandellussen (lus 1 + 2 = 15km) tot één groot wandelavontuur. Het is ook mogelijk om 12 km te wandelen (lus 1 + deel van lus 2).

Er is een café in Merendree, in Vinderhoute en halverwege.

Wij stappen mee met de lesbiennegroep FemiXX.

Zie ook website "FemiXX"

 

*****

 

Zondag 15 april 2018 Walk4Women

organisatie: HALLElesbienne, samenwerking tussen de groepen voor lesbiennes

HALLElesbienne - Labyrint - De Madam - Wandelgroep Antwerpen

 

Hyacintenwandeling in het Lembeekbos ± 8 km

 

Het Lembeekbos en het omliggende agrarische landschap is gelegen in een heuvelachtig landschap en wordt aangeduid als ‘de Brabantse Ardennen’. Het bos, ongeveer 120 hectare groot, ligt in het Zennedal, ten zuiden van Halle en ten westen van het Hallerbos. De bossen in Halle zijn vooral populair in april wanneer de boshyacinten volop bloeien. Tegelijkertijd staan de paasbloemen en de bosanemonen in volle bloei. Ook de daslook krijgt bloemen in april. Deze wandeling vermijdt het te drukke Hallerbos en loopt vooral langs onverharde bospaden en veldweggeltjes.

 

Trefpunt wandeling 13:45

Parking Dokter Spitaelslaan tegenover huisnummer 75, 1502 Lembeek-Halle.

Als er geen plaatsje meer is, kan er aan de overkant van de straat in de rijrichting in de berm geparkeerd worden.

Niet op het voet/fietspad parkeren.

Bijdrage in de onkosten: 1 euro.

 

Einde:  ± 16:30u daarna gezellig samenzijn, drankje en hapje mogelijk in taverne ‘In de Kleine Ardennen’, Frans Daystraat 10, 1501 Buizingen. Een klein kadootje wordt voorzien voor alle deelneemsters.