Onze visie

Labyrint is een vereniging van en door vrouwen die zich richt tot personen die zoekend zijn naar hun seksuele identiteit en wie zich identificeert als lesbisch of biseksueel, ongeacht genderidentiteit. Wij bieden een gevarieerd en laagdrempelig activiteitenaanbod en een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn en haar eigenwaarde kan ontdekken d.m.v ontspannende en informatieve activiteiten. Wij proberen vrouwen te begeleiden in hun zelfaanvaarding en outing naar de buitenwereld toe, dit door te luisteren, te praten of gewoon een veilige plek te creëren temidden van andere lesbische vrouwen, terwijl ze leuke momenten beleven.

Labyrint vertegenwoordigt lesbische vrouwen in hun diversiteit en zet zich in voor de strijd tegen holebifobie en andere vormen van discriminatie met het oog op maatschappelijke aanvaarding van lesbische vrouwen doch met behoud van eigen identiteit en cultuur. Wij doen dit door naar buiten te treden en zo de zichtbaarheid van de lesbische vrouw te vergroten, iedere vrouw haar plaatsje in de maatschappij te verzekeren.

De groei van een zoekend meisje naar een zelfverzekerde open lesbienne die via activiteiten en informatie- of onthaalmomenten zich zodanig thuis voelt dat ook zij naderhand deze visie mee kan uitdragen naar een ander zoekend meisje, dat noemen wij een geslaagde missie.

Door lid te worden van onze vereniging word je voor een kleine bijdrage lid van een grote gemeenschap vrouwen, die ooit allemaal zoekend waren, die ooit allemaal uit die kast zijn moeten komen, zodat je door diverse ontmoetingen de lesbienne subcultuur instapt, dat je door een kleine bijdrage ziet hoe jij zelf een grote bijdrage kan zijn tot het groter geheel!


Labyrint heeft 2 deelwerkingen: Lezgo (de jongeren) en Kaya 60+ (voor 60-plussers). Allebei organiseren ze activiteiten meer gericht op hun doelgroep.